sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Pieni lomapäivitys

Kesäloma alkoi, pitkän ja raskaan tenttikauden päätteeksi. Viimeisen tentin kohdalla olin jo niin uuvahtanut, että päätin osallistumisen sijasta jäädä kotiin rypemän pahaa oloa. Pääsin kuitenkin lopulta kokeeseen asti, mistä kaikki kunnia kuuluu uskollisille ystävilleni ja kunniaFrankeille, jotka aamulla hakivat minut kotoa ja kiskoivat mukanaan kokeeseen "meilläpäin ei ollut tapana lyödä lekkeriksi. Yritetään vielä, kyllä äiti antaa meille anteeksi" -argumentilla. Illalla laivassa olo oli ihmeen kevyt.

Suomeen päästyä ei kuitenkaan mennyt aikaakaan, kun "Viime kevät kului kamalan nopeasti ja kiireisen väsyneenä ja nyt on jo kesä enkä päivittänyt blogiani" -paniikki iski. Siksi ajattelinkin tehdä selkoa tämänhetkisestä tilanteestani:

 Kovista yrityksistä huolimatta en saanut työharjoittelupaikkaa hienonimisestä lakiasiaintoimistosta (sellaisesta kuten esimerkiksi Af Enehjelm-Pärekopperonperä & Poika).  Hetken pelkäsin jo kahvinkeittotaitoni jäävän lapsenkenkiinsä ja kesäloman kuluvan ilman palkkarahoja.

 Onneksi kuitenkin huomasin viimeistä päivää avoinna olevan työopaikkailmoituksen, jossa hyvämaineinen autovuokraamo etsi kielitaitoisia ja mukavia kesätyöntekijöitä kansainväliseen ja muuntuvaan toimipisteeseen hotelliin Helsingin keskustassa. Työhakemuksessani kerroin olevani suorastaan multitalentti syntymälahjakkuus joka hallitsee suvereenisti kaikki neljä koskaan opiskelemaansa kieltä ja joka ennennäkemättömästä lahjakkuudestaan huolimatta on uskomattoman vaatiomaton (ja btw isotissinen). Yllättäen sain kutsun haastatteluun ja nyt vietän kesäloman, mukaanluettuna juhannus, musta-oranssissa työunivormussa Hilton-hotellin aulassa.

 Vaihdoin siis hetkellisesti ECHR:n CCMR:ään ja ILO Conventionin Terms and Conditions of Car Rentaliin. Mutta ei huolta, syksyllä palaan taas kesälomarahoilla ostettujen uusien kynähameiden voimalla opintojen (ja todennäköisesti myös ahkeramman blogipäivittelyn) pariin.

2 kommenttia: